Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών

Στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας από τους συλληφθέντες επέβαιναν συνολικά οκτώ αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος.

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 28, 48 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Μεταφορά μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα».

Στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος συλληφθείς επέβαιναν συνολικά οκτώ αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος της εξόδου για Ευζώνους.

Επίσης, εντοπίσθηκε και δεύτερο προπορευόμενο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου με συνεπιβάτη τον 36χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός των διακινητών ήταν η έναντι χρηματικού ποσού μεταφορά των αλλοδαπών στα ελληνικά σύνορα, απ΄ όπου στη συνέχεια θα εξέρχονταν από την ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.