Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλο-Δεν άνοιγε στους αστυνομικούς

Κατασχέθηκε εικόνα που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς

Χειροπέδες σε 47χρονο ημεδαπό που ενέχεται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Απείθεια».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, χθες σε κατάστημα – εργαστήριο αγιογραφίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία εικόνα, για την οποία αρμόδιος αρχαιολόγος του Τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από την Αστυνομία σημειώνεται ότι προ του ελέγχου και παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών, ο συλληφθείς ευρισκόμενος εντός του παραπάνω χώρου δεν διευκόλυνε την πρόσβαση των αστυνομικών, διατηρώντας κλειδωμένη τη θύρα της εισόδου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.