Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 37χρονο για διακίνηση μεταναστών

Η μεταφορά γινόταν έναντι χρηματικής αμοιβής, με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 37χρονου, αλλά κι ενός ακόμη συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος σ΄αυτούς.

Ειδικότερα, το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. Επιβατικό όχημα, προκειμένου να ελεγχθεί. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διευκόλυνε την μεταφορά ενός αλλοδαπού ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στη χώρα μας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο 37χρονος, σε οίκημα στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρείχε κατάλυμα σε ζευγάρι ομοεθνών του, οι οποίοι επίσης στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με δήλωση των αλλοδαπών, εισήλθαν σε προγενέστερο χρόνο στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής, με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσα μεταφοράς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.