Skip to main content

Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στα λευκά τα προάστια (video)

Επιβεβαιώνονται οι σημερινές μετεωρολογικές προβλέψεις, σκορπίζοντας ικανοποίηση σε αυτούς που αδημονούσαν για λίγο χιόνι.

Αραιή χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τις σημερινές μετεωρολογικές προβλέψεις και σκορπίζοντας ικανοποίηση σε αυτούς που αδημονούσαν για λίγο χιόνι.

Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την ώρα σε περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, όπως Ασβεστοχώρι, Ρετζίκι και Εξοχή, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους. Μετά τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου, λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Μικρότερης έντασης είναι η χιονόπτωση σε Νεάπολη, Πολίχνη και Μενεμένη, αλλά και στο κέντρο της πόλης και στην Άνω Πόλη.

Ήδη μηχανήματα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν τους δρόμους προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr, ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μηχανήματα βρίσκονται στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο δρόμο προς Βασιλικά, προς Λητή, αλλά και στο δίκτυο προς Καβάλα και Σέρρες.

«Όπου μας αναφέρει η Τροχαία ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω χιονόπτωσης και παγετού, πηγαίνουμε. Θα είμαστε έξω όλη τη νύχτα, για να μην έχουμε προβλήματα. Υπάρχουν μηχανήματα της Περιφέρειας σε όλα τα ¨δύσκολα¨σημεία», σημείωσε ο κ. Στεργιάδης.

Η φωτογραφία είναι από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.