Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τα γραφεία του ΚΚΕ στη Νεάπολη (φωτο)

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες ζωγράφισαν τον αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα στην πρόσοψη του κτηρίου

Τον βανδαλισμό των κομματικών γραφείων του ΚΚΕ στην περιοχή της Νεάπολης καταγγέλλει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες ζωγράφισαν τον αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα στην πρόσοψη του κτηρίου.

«Καταγγέλλουμε το θρασύδειλο βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από φασιστοειδή, που –όπως πάντα- μέσα στη νύχτα σαν τα ποντίκια, λέρωσαν με το βδελυρό αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα την πρόσοψη του κτηρίου», αναφέρει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να “κάνουν αισθητή την παρουσία τους”, να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο και να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι.

»Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας», σημειώνει το κόμμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τέτοια γεγονότα έχουν ήδη καταδικαστεί στην πράξη από τον λαό και τη νεολαία της πόλης, που έχουν αποδείξει και πολύ πρόσφατα ότι ξέρουν και μπορούν να απομονώνουν τέτοια φαινόμενα και ομάδες».

«Η προσπάθειά των φασιστοειδών θα πάρει την απάντηση που της αξίζει από το λαό της Νεάπολης και όλης της Θεσσαλονίκης. Όσο και να προσπαθούν, δεν θα βρίσκουν τόπο να σταθούν. Οι κομμουνιστές, όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε αλλά δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη γραμμή του κεφαλαίου, ενάντια στο φασισμό και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον θρέφει και θρέφεται από αυτόν».