Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αθώοι δύο Κούρδοι για την έκρηξη της Τριανδρίας

Οι δύο άνδρες κατέστησαν κατηγορούμενοι όταν βρέθηκαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σε έντυπο υλικό στο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε δύο Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σ' έναν 32χρονο Κούρδο, πριν πέντε χρόνια, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και όπλων.

Οι δύο άνδρες κατέστησαν κατηγορούμενοι όταν βρέθηκαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σε έντυπο υλικό μέσα στο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, τον Οκτώβριο του 2011. Στον ίδιο χώρο αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχαν εντοπίσει κρυμμένο βαρύ οπλισμό και εκρηκτικές ύλες.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι κουρδικής καταγωγής, αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι είναι μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν και ότι αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της πατρίδας τους.  Ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση Επαναστατικό Απελευθερωτικό Μέτωπο όπως τους καταλόγισε η αστυνομία.

Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ο οποίος ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι είναι φιλειρηνικοί άνθρωποι που βρέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης και ήρθαν στη χώρα μας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαρλαμπίδου η οποία σημείωσε ότι αγωνίζονται για δικαιώματα των Κούρδων και ότι συμμετέχουν σε ειρηνικές εκδηλώσεις.