Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το ΑΠΘ προμηθεύτηκε δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (φωτο)

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών του και βιώσιμης κινητικότητας υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, υλοποιεί τη δράση της ενεργειακής αναβάθμισης του νέου κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, το έργο της οποίας αναμένεται να αρχίσει τον επόμενο μήνα, σε συνδυασμό με δράση προώθησης βιώσιμης κινητικότητας με την προμήθεια δυο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενός διθέσιου και ενός πενταθέσιου.

Σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, παρελήφθη από τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητή Χαράλαμπο Φείδα, τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης Νικόλαο Μανουσαρίδη, την προϊσταμένη της διεύθυνσης Συντήρησης και Λειτουργίας Εγκαταστάσεων κα Αγγελική Σαλονικίδου, και τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής. Το διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η παραλαβή του πενταθέσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το ΑΠΘ, στόχος της προμήθειας των δυο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, «είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο ΑΠΘ με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ιδρύματος, μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Με την προμήθεια των δυο οχημάτων και του σταθμού φόρτισης, δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού του ΑΠΘ, είτε μέσα στους χώρους της κεντρικής πανεπιστημιούπολης, είτε μεταξύ των κτηριακών υποδομών των ακαδημαϊκών τμημάτων και των υπηρεσιών που στεγάζονται σε περιοχές εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.