Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνθηκαν αυθαίρετες κατασκευές από καφέ-μπαρ στην πρώτη προβλήτα

Ο χώρος απελευθερώθηκε από τις αυθαίρετες κατασκευές μετά από αυτοψία κλιμακίου μηχανικών της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών σε καφέ-μπαρ στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης, με την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, κλιμάκιο Μηχανικών της ΑΔΜ-Θ διενήργησε αυτοψία, την περασμένη Τρίτη, στον χώρο όπου είχαν καταγραφεί αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό και στη χερσαία ζώνη λιμένα.

Image

Ο χώρος μπροστά από το κτήριο της Αποθήκης Γ’ του λιμανιού απελευθερώθηκε από τις αυθαίρετες κατασκευές και αποδόθηκε στο κοινό της πόλης.

«H Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, συνεπής στην αποστολή διαφύλαξης του δημόσιου χώρου, προχωρά αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών. Επισημαίνεται, ωστόσο, πως η απομάκρυνση με ίδια μέσα και πόρους των αυθαίρετων κατασκευών όπως  στο παράδειγμα της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι σημαντικά επωφελής για τους επιχειρηματίες, λόγω του μη καταλογισμού σε αυτούς της δαπάνης απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.