Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απολογείται το μεσημέρι ο δάσκαλος-τέρας

Ο 51χρονος δάσκαλος, πατέρας δύο παιδιών, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Στις 12 το μεσημέρι θα περάσει το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση μαθητριών του.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δάσκαλος φέρεται να προχωρούσε από το 2011 και μετά σε ασελγείς και ακόλαστες πράξεις σε βάρος δέκα ανήλικων μαθητριών ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες της μίας 10χρονης μαθήτριας, ενώ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ανάλογα περιστατικά είχαν αναφερθεί και στη Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο δάσκαλος φέρεται να θώπευε τις μαθήτριες σε χώρο της βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια του σχολείου. Σε μια περίπτωση μόνο, όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, αυτοικανοποιήθηκε μπροστά σε μια μαθήτρια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο δάσκαλος έδινε «χαρτζιλίκι» στα θύματά του προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές ορέξεις του, ενώ φέρεται να χρησιμοποιούσε απειλές σε βάρος των μαθητριών, ώστε αυτές να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους και να μην αποκαλύψουν τίποτα στους οικείους τους.