Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποχή συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς

Στη γενική τους συνέλευση οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν ότι θα απέχουν τόσο από τους συμβατικούς όσο και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Την αποχή τους από όλους τους πλειστηριασμούς, συμβατικούς και ηλεκτρονικούς, μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι στη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. 

Ειδικά για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφασίστηκε αποχή από την πιστοποίηση και από όλες τις προκαταρκτικές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πράξεις, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής συμβατικών σε ηλεκτρονικούς.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης τα αιτήματατων συμβολαιογράφων είναι τα εξής: α) Να μεταβιβαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα σε κρατικό φορέα, β) Να διασφαλιστούν οι συνθήκες νομιμότητας και κύρους του θεσμού μέσα από πολιτική λύση που θα νομοθετηθεί για τους δανειολήπτες, γ) Να οριστεί ως τόπος πλειστηριασμού το Ειρηνοδικείο σε ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων και δ) Να περιοριστεί σε μία μέρα ο χρόνος διενέργειας των πλειστηριασμών.

Με την ίδια απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εντέλλονται η πρόεδρος και το Δ.Σ. να απέχουν από τη λήψη απόφασης και υπογραφής με οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία που αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως επίσης να περιφρουρηθεί από το Δ.Σ. η αποχή σε όλο το Εφετείο.

Την απόφαση χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.