Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποχή κάθε Κυριακή των υπαλλήλων στην καθαριότητα

Αποχή από την εργασία τις Κυριακές μέχρι τις 30 Ιουνίου προκήρυξε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αποχή από την εργασία τις Κυριακές μέχρι τις 30 Ιουνίου προκήρυξε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη συνεδρίαση του στις 10 Ιουνίου και λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και τη μη πληρωμή των εξαιρέσιμων(εργασία τις Κυριακές και τις αργίες), από τον Φεβρουάριο και μετά.

"Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει, ευθύνεται για τη μη πληρωμή των εργαζομένων, αλλά και για άλλα ζητήματα που χρίζουν λύσης, όπως η έλλειψη προσωπικού και η υγιεινή και ασφάλεια. Για τις όποιες  δυσλειτουργίες δημιουργηθούν στην καθαριότητα της πόλης, αποκλειστική υπεύθυνη είναι η Διοίκηση του Δήμου", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.
    
Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους του στις Διευθύνσεις Καθαριότητας να συμμετέχουν στη αποχή τις Κυριακές, "κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές".