Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση Βρούτση στο ενδεχόμενο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα πριν τη 12η Φεβρουαρίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είπε «όχι», υπό τις τρέχουσες συνθήκες, στην πρόταση του ΠΑΟΚ για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα νωρίτερα από τη 12η Φεβρουαρίου και τη μετατροπή της τιμωρίας σε μορφή αναστολής

Αρνητικός, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, σε ό,τι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα πριν τις 12 Φεβρουαρίου δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε το Καυτανζόγλειο Στάδιο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και αμέσως μετά πραγματοποίησε δηλώσεις από κοινού με τον πρόεδρο του Καυτανζογλείου, Ιωάννη Σωσσίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο αναπλ. υπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα και στο ζήτημα της αθλητικής βίας και τόνισε ρητά ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θέσπισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ και προβλέπει τη διεξαγωγή των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδος κεκλεισμένων των θυρών, θα τηρηθεί.

«Σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν αυτά που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιοχομένου, δηλαδή αυτά που λέμε θα τηρηθούν και δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι σχετικά με αυτό» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης, αποκλείοντας προσώρας το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα νωρίτερα από τη 12η Φεβρουαρίου του 2024, οπότε και θα επανεξεταστεί το μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης πρότεινε η ποινή να ισχύσει για έναν μήνα και μετά οι αγώνες να διεξάγονται με κόσμο και η τιμωρία να έχει τη μορφή αναστολής. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, σε περίπτωση επεισοδίων, ο εκάστοτε σύλλογος θα τιμωρείται με ποινή κεκλεισμένων των θυρών ως το τέλος της σεζόν. Σχετικά μάλιστα με την πρόταση του κ. Γκαγκάτση, την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είδαν θετικά και οι άλλες ομάδες, ο κ. Βρούτσης είπε ότι ουδέποτε αυτή έχει φτάσει στα γραφεία του υπουργείου Αθλητισμού.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια εμβληματική ομάδα για τη Βόρεια Ελλάδα και είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε άποψη καταθέσει», είπε επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε «βεβαίως θα μιλάμε με τον ΠΑΟΚ, όποτε το θέλει. Συγχαρητήρια για την ευρωπαϊκή επιτυχία του ΠΑΟΚ, μας έκανε υπερήφανους».

Για το ζήτημα ενδεχόμενης μετακόμισης του «δικεφάλου του Βορρά» στο Καυτανζογλειο σε περίπτωση κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι εργασίες στη Νέα Τούμπα, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «αν έρθει κάποια πρόταση από τον ΠΑΟΚ, φυσικά και θα τη συζητήσουμε».

Η αθλητική βία

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του για το πρόβλημα της αθλητικής βίας, ο κ. Βρούτσης ευχήθηκε πολλάκις να αναρρώσει ο σοβαρέ τραυματισμένος από φωτοβολίδα οπαδού του Ολυμπιακού αστυνομικός, ενώ επανέλαβε τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του βίαιου φαινομένου.

«Η Ελλάδα έχει τον νόμο με το ιδιώνυμο», είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως «θα ρίξουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη μάχη», προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας στον αθλητισμό.