Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις υπό τον φόβο επεισοδίων

Απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη.

Απόφαση για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, συγκεντρώσεων ή πορειών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, για αύριο Πέμπτη, εξέδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 6 το πρωί έως τη μία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς για αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία εθνικιστικών και πατριωτικών οργανώσεων στην Αγίου Δημητρίου, κατά της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ αντισυγκέντρωση την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων.

Η απαγόρευση οριοθετείται από τις οδούς Αγίων Πάντων-Ελ. Βενιζέλου – Νεοχωρίου – Παν. Φανερωμένης – Κλαυδιανού – Αυρηλιανής – Πλ. Μουσχουντή – Κασσάνδρου –Ολυμπιάδος – Αγίου Δημητρίου – Εθνικής Αμύνης – Εγνατία – Μοναστηρίου –(μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Αγ. Πάντων), καθώς και στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πάρκο Τσιρογιάννη, στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.