Skip to main content

Αντιπολεμική πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την εμπλοκή της Ελλάδας στο μεσανατολικό ζήτημα με την αποστολή φρεγάτας

Να σταματήσει η Ελλάδα να εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς ζήτησαν μέλη του ΚΚΕ, με συλλαλητήριο και ομιλίες στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες μετά από την κατάρριψη δύο drones των Χούθι από την ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν, δίπλα στην Ερυθρά Θάλασσα, μέλη του ΚΚΕ κρατώντας ένα πανό που έγραψε «να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» και καταδίκασαν το περιστατικό.

Στο πλαίσιο αυτό, στην κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, ανέφερε ότι «οι φαντάροι ανήκουν εντός των συνόρων».

Είπε ακόμη ότι «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης» και χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος-δολοφόνο».

Κάνοντας αναφορά στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο κ. Μαρίνος είπε ότι οι συγκρούσεις «μπορούν να τινάξουν τον κόσμο στον αέρα».

Έπειτα, με συνθήματα όπως «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο μέρες, ανάλογη κινητοποίηση του ΚΚΕ έλαβε χώρα στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων στην πλατεία Συντάγματος.