Skip to main content

Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη: Ανοιχτή δημοτική τηλεόραση με διαφάνεια

Η δημοτική κίνηση τονίζει μεταξύ άλλων ότι το αίτημα για τη Δημοτική Τηλεόραση είναι συμβατό με τους στόχος του νομοσχεδίου που κατατέθηκε.

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις δύο τροπολογίες που έχει καταθέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Ενημέρωσης με τις οποίες θα διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης ως "Δημοτικής Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης", καθώς και η εξαίρεσή της από τη διαδικασία "εξαγοράς" της άδειας λειτουργίας της μέσω δημοπρασίας.

"Θεωρούμε αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης ως κατ’ επέκταση δημόσιου μέσου ενημέρωσης και πληροφόρησης που δίνει βήμα στους θεσμούς, τους φορείς, τα κινήματα και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πάγια θέση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» είναι ότι η Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος και Ενημέρωσης πρέπει να λειτουργεί υπό δημόσιο χαρακτήρα και έλεγχο, με πλουραλισμό και δημοκρατία. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της, για αυτό καλείται να ελέγξει την διοίκηση του Δήμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η δημοτική κίνηση τονίζει ότι, το αίτημα για τη Δημοτική Τηλεόραση είναι συμβατό με τους στόχος του ν/σ που κατατέθηκε.

"Το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έχει στόχο τη διαφάνεια και την δημοκρατική λειτουργία τους. Ρυθμίζει την διαδικασία αδειοδότησης, βάζει κανόνες στην παροχή ψηφιακού σήματος, διασφαλίζει τις συνθήκες για να λειτουργήσει με διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο η αγορά τηλεπικοινωνιών", καταλήγει η ανακοίνωση.