Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο Σκοπιανών

Ένας εκ των δύο επικαλέσθηκε κώλυμα του δικηγόρου του - Οι άντρες φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Για τις 13 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε από το Συμβούλιο των Εφετών η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο αντρών από την ΠΓΔΜ που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Οκτώβριο καθώς φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη γειτονική χώρα. 

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων επικαλέσθηκε κώλυμα του δικηγόρου του. 

Η σύλληψη των δύο αντρών έγινε στις 18 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Μακεδονία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι δύο Σκοπιανοί, ηλικίας 51 και 35 ετών, προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην πΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γίνει γνωστό το 2015 μετά από καταγγελίες, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Περισσότερα από 20.000 άτομα -ανάμεσά τους ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δικαστές, διπλωμάτες, ηγέτες της αντιπολίτευσης, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης- ήταν σε λίστα καταγραφής των τηλεφωνημάτων τους από τις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ.