Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στον ΟΣΕ-Φάρσα για ύποπτο αντικείμενο σε τρένο

Ένας νεαρός Αλγερινός ενημέρωσε ψευδώς ότι υπάρχει ένα ύποπτο αντικείμενο μέσα σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα.

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη όταν ένας νεαρός Αλγερινός ενημέρωσε ψευδώς ότι υπάρχει ένα ύποπτο αντικείμενο μέσα σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα.

Ο συρμός παρέμεινε ακινητοποιημένος στον σταθμό επί δύο ώρες, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι της αστυνομίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο 24χρονος -για τον οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν ήταν κι ο ίδιος επιβάτης στο τρένο- προσέγγισε τον οδηγό της αμαξοστοιχίας.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η αστυνομία και μετά από έλεγχο δύο ωρών στα βαγόνια και τις αποσκευές, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάτι επικίνδυνο ή ύποπτο, οπότε η αμαξοστοιχία συνέχισε με καθυστέρηση την πορεία της προς τον τελικό προορισμό της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο νεαρός συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παρακώληση συγκοινωνιών, ενώ άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα αίτια της πράξης του.