Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα πεζοδρόμια γύρω από το νέο κτήριο της ΠΚΜ

Το έργο, με προϋπολογισμό 665.500€, αποβλέπει στην αισθητική αναβάθμιση των οδών που περικλείουν το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.

Στην έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση πεζοδρομίων νέου κτιρίου Π.Κ.Μ.», προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 29ης τακτικής του συνεδρίασης.

Η σχετική μελέτη αφορά στην κατασκευή των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων γύρω από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο οικοδομικό τετράγωνο των οδών 26ης Οκτωβρίου, Κωλέττη, Ανδρέου Γεωργίου και Κεφαλληνίας. Η κατασκευή και η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου μεταβάλλει τους όρους λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής και επιβάλλει την αναβάθμισή της.

Με βάση την εκτίμηση ότι με την εκτέλεση του έργου η κίνηση των πεζών θα αυξηθεί, προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών, ελάχιστου πλάτους 1,50 μέτρου, όδευσης τυφλών και ραμπών ΑμεΑ, στις οδούς που περικλείουν το παραπάνω οικοδομικό τετράγωνο.

Το έργο συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2016, με προϋπολογισμό 665.500€ και αποβλέπει στην αισθητική αναβάθμιση των οδών που περικλείουν το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, στην άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και στη διευκόλυνση κάθε είδους δραστηριότητας, που παρατηρείται στην περιοχή.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Περιφέρειας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και των πεζοδρομίων, με δεδομένο ότι η εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή ήταν εκείνη ενός δημόσιου, υποβαθμισμένου αστικού χώρου με στενά ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια και άναρχη στάθμευση των οχημάτων.