Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αύξηση τουριστών το 2016- Μεγάλες πληρότητες στις γιορτές

Η αύξηση οφείλεται περισσότερο στο ότι ενισχύθηκε ο εσωτερικός τουρισμός -Δείτε ποιες εθνικότητες επισκέφθηκαν κυρίως την πόλη την εορταστική περίοδο.

Αύξηση κατά 5,5% παρουσίασαν το 2016 οι αφίξεις και διανυκτερεύσεις τουριστών στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Όπως επισήμανε ο κ. Θωμόπουλος, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ενισχύθηκε ο εσωτερικός τουρισμός κατά 10,5% σε σχέση με πέρσι.

Για το 2017, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ελπίδα πως η ανοδική αυτή τάση θα συνεχιστεί μαζί με αφίξεις επισκεπτών εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αυξημένη επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα των γιορτών ειδικότερα "από Βαλκάνιους και Τούρκους, τα τελευταία δύο χρόνια και με αισθητή αύξηση των Ελλήνων", ένα δεδομένο που έγινε αισθητό και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2016, την προπαραμονή και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, την περίοδο των γιορτών η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης έφτασε το 90% που, όπως τόνισε ο κ. Θωμόπουλος, "είναι μια πάρα πολύ υψηλή πληρότητα" και μια εξέλιξη "αρκετά θετική" για το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης.