Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυστηροί έλεγχοι της Τροχαίας στις λεωφορειολωρίδες (vid)

Βσικός στόχος της Τροχαίας είναι να λειτουργεί ανεμπόδιστα η λωρίδα για τα αστικά σε όλο το μήκος της πόλης - Δύο τα προβληματικά σημεία στο κέντρο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Τροχαίας στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες. Οι οδηγοί που κινούνται ή που σταθμεύουν τα οχήματά τους από το πρωί της Δευτέρας έως το βράδυ της Παρακευής, στη λωρίδα αποκλειστικής διέλευσης των αστικών λεωφορείων θα καλούνται να ...συμμορφωθούν αλλιώς θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα, άρση πινακίδων κυκλοφορίας ακόμη και του ίδιου του αυτοκινήτου, είπε στο ΑΜΠΕ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Σουρβίνος.

«Όσοι δεν σέβονται τις λεωφορειολωρίδες θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες. Θα βεβαιώνονται παραβάσεις για πρόστιμα, θα αφαιρούνται πινακίδες. Να επισημάνω ότι κάθε μέρα ο γερανός της Αστυνομίας θα βρίσκεται στους λεωφορειόδρομους της πόλης μας και θα "σηκώνει" τα αυτοκίνητα που παρακωλύουν την κυκλοφορία των λεωφορείων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Βσικός στόχος της Τροχαίας είναι να λειτουργεί ανεμπόδιστα η λωρίδα για τα αστικά ειδικά σε όλο το μήκος της πόλης, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά έως και την οδό Βενιζέλου στο κέντρο, να μπορεί κάποιος να διασχίσει αυτή την ευθεία χωρίς εμπόδια, όπως υπογράμμισε ο κ. Σουρβίνος.

«Το πιο προβληματικό τμήμα είναι από το ύψος της Θ. Σοφούλη έως την οδό Μπότσαρη, είναι ένα κομμάτι που επικρατεί πανδαιμόνιο και θέλουμε να περιοριστεί η άναρχη στάθμευση και διέλευση. Είναι ένα τμήμα που επιβαρύνεται από τα διπλοπαρκαρισμένα στην αριστερή λωρίδα και τις φορτοεκφορτώσεις. Οι τελευταίες είναι θέμα ημερών να διευθετηθούν με το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης το τμήμα της λεωφορειολωρίδας της οδού Τσιμισκή από το ύψος της ΧΑΝΘ έως την οδό Βενιζέλου είναι υπό έλεγχο, αλλά έχει δύο προβληματικά σημεία. «Μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο έχουμε μία δυσλειτουργία λόγω στάθμευσης οχημάτων αλλά και στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας από τους συμπαθείς οδηγούς των ΤΑΧΙ», τόνισε.

«Θέλουμε να πούμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι η λεωφορειολωρίδα είναι αρκετά σημαντική για όσους δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο για τη μετακίνησή τους. Πρέπει όλοι να την σεβόμαστε και ακόμη και το ένα λεπτό που μπορεί να ισχυριστεί ο κάθε οδηγός ότι σταθμεύει για έκτακτη ανάγκη καλό θα είναι να καταφέρει να το ρυθμίσει με άλλο τρόπο, ας περπατήσει μερικά μέτρα, ας παρκάρει απέναντι το αυτοκίνητο, γιατί η λεωφορειολωρίδα είναι χώρος αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων» σχολίασε η Υποδιευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου και επισήμανε: «Εφόσον δεν έχει κατανοηθεί αυτό, τόσο καιρό που προσπαθούμε με παραινέσεις, πλέον πρέπει να εφαρμοστεί και ο νόμος».

«Η οδηγική συμπεριφορά είναι ευθύνη του κάθε οδηγού, δεν μπορεί να υπάρχει ένας τροχονόμος για κάθε έναν που κρατά τιμόνι» υπογράμμισε η κα. Παπαγεωργοπούλου και κατέληξε: «Να σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) σημαίνει να σεβόμαστε πρωτίστως τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας και είναι προς το συμφέρον όλων μας».

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: ΑΜΠΕ