Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 27 συλλήψεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Εκτός από τις συλλήψεις, επιπλέον βεβαιώθηκαν 14 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Συνολικά 27 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα ενώ βεβαιώθηκαν 14 πταισματικές παραβάσεις που αφορούν στο Νόμο περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων κατά το τελευταίο 24ωρο. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

- 8 άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες χθες, δύο αλλοδαπών ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν δύο μοτοσυκλέτες που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, μαζί με συνεργό τους, από υπόγεια αποθήκη στην περιοχή του Κορδελιού.

- 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 47χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών για φοροδιαφυγή.

- 8 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, δύο ημεδαπών ηλικίας 19 και 24 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 53,9 γραμμαρίων.

- 2 άτομα για παράβαση Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Απογευματινές ώρες χθες, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 28χρονο αλλοδαπό, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 118 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

- 7 άτομα, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 14 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.