Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις μετά τα χθεσινά επεισόδια σε σχολικό αγώνα

Συλλήψεις μετά τη συμπλοκή μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Τριανδρίας στο πλαίσιο σχολικού πρωταθλήματος.

Στη σύλληψη 17 ατόμων προχώρησε η αστυνομία χθες μετά τα σοβαρά επεισόδια, με οπαδικό χαρακτήρα, που σημειώθηκαν μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών το πρωί στην Τριανδρία, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής «Αχιλλέα Τριανδρίας» στο πλαίσιο σχολικού πρωταθλήματος (δείτε εδώ).

Ανάμεσα σ' αυτούς που συνελήφθησαν είναι και δέκα ανήλικοι. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ μαθητών του 16ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμαριάς εισέβαλαν στο γήπεδο εξωσχολικοί με κάποιους από αυτούς να φορούν κράνη και να κρατούν ξύλα και λοστούς και ακολούθησε συμπλοκή περίπου 50 ατόμων, μαθητών και εξωσχολικών. Κατά τη συμπλοκή τα άτομα ξήλωσαν ξύλα από τις κερκίδες τα οποία χρησιμοποίησαν ως "όπλα", ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδο. Στη διάρκεια των επεισοδίων αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων. Μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.