Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Συγκέντρωση και πορεία ΠΑΜΕ: «Καμία ανοχή - καμία αναμονή» (vid)

Οι διαδηλωτές διεκδικούν μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα με μόνιμο προσωπικό.

Με κεντρικό σύνθημα «καμία αναμονή - καμία ανοχή» μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων εργατικών σωματείων και συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές συνταξιούχοι, άνεργοι οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ακρίβεια ακόμη και σε βασικά προϊόντα διατροφής, στην ενέργεια, και γενικότερα την αύξηση του κόστους ζωής.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΠΑΜΕ, εργατικών σωματείων και συνδικάτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιοδοτικών οργανώσεων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην κεφαλή βρισκόταν το "καλάθι του νοικοκυριού" φορτωμένο με απλήρωτους λογαριασμούς αλλά και ο "Άδωνις Γεωργιάδης".

Με συνθήματα ζήτησαν τη λήψη μέτρων για τον λαό, πλαφόν στο φυσικό αέριο και φθηνό ρεύμα για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατάργηση των αντιεργατικων νόμων.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί εκπροσώπων σωματείων, μεταξύ των οποίων της Μαλαματίνα, Hellenic Train, ΕΝΙΘ, και άλλων ιδιωτικών εταιρειών, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Τσαούσης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ.

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και του κράτους πρόνοιας.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν μεταξύ άλλων μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προσλήψεις στον δημόσιο τομέα με μόνιμο προσωπικό, κατάργηση όλων των αντιεργατικων νόμων.

Ακολούθησε πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Οι διαδηλωτές φώνακαν συνθήματα κατά της ακρίβειας, και έστησαν τα καλάθια του νοικοκυριού έξω από την κεντρική πύλη του Διοικητηρίου.