Skip to main content

Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων ετοιμάζει το ΒΕΘ

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ ανακοίνωσε πως το Επιμελητήριο θα δημιουργήσει τη δική του θερμοκοιτίδα στη συνάντηση που είχε με το Γερμανό υφυπουργό Φούχτελ.

Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων σκοπεύει να δημιουργήσει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σήμερα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας Χανς-Χοακίμ Φούχτελ.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τον κ. Φούχτελ να εγκαινιάσει τη θερμοκοιτίδα και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο να παραβρεθεί εκεί ο Γερμανός υφυπουργός.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος ένας από τους στόχους της θερμοκοιτίδας είναι να κρατηθούν στην Ελλάδα μυαλά που έχουν ιδέες και να μεγαλουργήσουν εδώ, όπως μεγαλουργούν στο  εξωτερικό οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη θερμοκοιτίδα μετά από τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ ότι η χώρα έχει δυναμικό αναξιοποίητο και έπειτα από έκκληση του η Ελλάδα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις start ups.

Επίσκεψη Φούχτελ στο ΒΕΘ

Ο κ. Φούχτελ με τη σειρά του υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί ξανά τη Θεσσαλονίκη την οποία χαρκατήρισε «σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο, από όπου έρχονται πολλοί που ζουν και εργαζονται στη Γερμανια, άνθρωποι πολύ εργατικοί οι οποιοι εχουν πολλά να δώσουν αρκεί να λειτουργήσουν σε σωστό πλαίσιο».

Κατά την επίσκεψη του στο ΒΕΘ, ο κ. Φούχτελ δήλωσε περήφανος για τη σχέση συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και τόνισε ότι αυτό είναι κάτι σημαντικό και πρωτοπόρο που απαιτεί θάρρος και από τις δύο πλευρές καθώς δεν υπάρχει εγχειρίδιο για ανάλογες περιστάσεις.

Ο Γερμανός υφυπουργός αναφέρθηκε και στη γερμανική ProCredit Bank, λέγοντας ότι ήταν σωστό βήμα να πείσει την τράπεζα να έρθει στην Ελλάδα και να υποστηρίξει τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν αμφισβητώ την εργατικότητα και τη διάνοια των Ελλήνων» είπε ακόμα και υπογράμμισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τη Γερμανία είναι να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, όπως έγινε και με άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος.

Άφησε αιχμές τέλος για προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα όπως αυτό της γραφειοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ ευχαρίστησε τον Γερμανό υφυπουργό για την επίσκεψή του καια νέφερ εότι είναι σημαντικό να υπάρξει εμταφορά τεχνογνωσίας από τις γερμανικές επιχειρήσεις στις ελληνικής βιοτεχνίες.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στα εμπόδια που συναντά ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος, όπως η υψηλή φορολογία. Στο σημείο αυτό μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Φούχτελ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι δανειστές της χώρας πρέπει να κατανοήσουν αυτά τα εμπόδια και να δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία.

«Ζητήσαμε από τον κ. Φούχτελ τη συνδρομή του ώστε να μεταφέρουμε επενδυτικό κλίμα από τη Γερμανία στην Ελλάδα αλλά και να αντλήσουμε καλές τεχνικές στο κομμάτι της πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων. Ελπίζουμε με την παρέμβαση του να βοηθηθούν οι Έλληνες επχειρηματίες για να συμμετάσχουν σε έκθεση βιοτεχνίας του Μονάχου» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος μετά το πέρας της επίσκεψης.