Skip to main content

Θέρμη: Το σπάσιμο του σταυρού στο εκκλησάκι και η συγγνώμη

Ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής στη Θέρμη προκάλεσε το περιστατικό με το σπάσιμο του σταυρού πάνω στο εκκλησάκι της Αγ. Αικατερίνης

Ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής στη Θέρμη προκάλεσε το περιστατικό με το σπάσιμο του σταυρού πάνω στο εκκλησάκι της Αγ. Αικατερίνης, που βρίσκεται πάνω στο δρόμο, έξω από την ανοικτή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις αποθήκες “Κορδογιάννη”.

Το περιστατικό, όμως, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και την Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής, "έγινε αφορμή για να αποδειχθεί άλλη μια φορά πως η νηφάλια αντιμετώπιση των γεγονότων και ο αλληλοσεβασμός ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα θρησκείας ή διαφορετικότητας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν".

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Θέρμης επανατοποθέτησε τον σπασμένο σταυρό ενώ η κοινότητα των προσφύγων με προσωπική εργασία έβαψε και εξωράισε το εκκλησάκι.

Με επιστολή τους ενημέρωσαν ότι “υπεύθυνα” για την καταστροφή ήταν παιδάκια που το έσπασαν κατά λάθος στο παιχνίδι, ζήτησαν συγνώμη εκ μέρους τους και εξέφρασαν το σεβασμό τους για όλες τις θρησκείες.

Ο Δήμος Θέρμης και η Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Θέρμης αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση ότι "ο αλληλοσεβασμός, η εκτίμηση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα αποτελούν τη βάση για την ομαλή συμβίωση σε κάθε κοινωνία". 

Δείτε το σημείωμα των προσφύγων: