Skip to main content

Αποθεώθηκε από τα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη ο Κάρλες Πουγιόλ(vid)

Οι πρόσφυγες υποδέχθηκαν με θέρμη τον παλαίμαχο αρχηγό της Μπαρτσελόνα - «Παρών» στην εκδήλωση «Football Family Day» και ο Γιάννης Μουζάλας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα αλλά και της εθνικής Ισπανίας και νυν πρέσβη της ισπανικής λίγκας (La Liga) Κάρλες Πουγιόλ, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα περίπτερα της ΔΕΘ στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Football Family Day».

Ο 39χρονος Ισπανός συνοδεύεται από τον πρόεδρο της ισπανικής λίγκας Χαβιέ Τέμπας και από τον πρέσβη του ομίλου Mediapro Χάουμε Ρόουρες ενώ το «παρών» στην Helexpo έδωσε και ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκθείασε τη θαυμάσια δράση της La Liga, του Ισπανό πρέσβη, της Mediapro αλλά και της ΜΚΟ, InterVolve ώστε να διεξαχθεί αυτή η εκδήλωση και με την παρουσία του Κάρλες Πουγιόλ να δείξουν από κοινού πως ο αθλητισμό ενώνει δείχνοντας το φιλικό πρόσωπο της Ευρώπης.

Μάλιστα ο κ. Μουζάλας τόνισε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και ανάλογες κινήσεις ενώ ευχαρίστησε ακόμη τους Έλληνες που με ανοιχτό μυαλό αλλά και ανοιχτή αγκαλιά δεχτήκανε και συνεχίζουν να βοηθάνε ώστε τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών να παίζουν μαζί με τα ελληνόπουλα και να έχουν μάλιστα και διεθνείς προσβάσεις όπως στο αποψινό event.

Από τη μεριά του, ο Κάρλες Πουγιόλ δήλωσε: «Νιώθω σήμερα μεγάλη ικανοποίηση που είμαι εδώ σ' αυτή την εκδήλωση που συμβάλει στην φιλία των παιδιών από όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τους ανθρώπους με τέτοια προβλήματα. Θα παίξουμε με τα παιδιά και θα δούμε το ντέρμπι του Ισπανικού πρωταθλήματος κι αυτό είναι σημαντικό».

Στην ερώτηση αν μπορούν το θετικό κοινωνικό παράδειγμα της ισπανικής Λίγκας, η οποία παράγει θέαμα, πλούτο και αθλητικά συναισθήματα, να αντιγράψουν και να εφαρμόσουν και άλλες ομοσπονδίες ή ομάδες, ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής, είπε:

«Για μένα προσωπικά η ισπανική λίγκα είναι η καλύτερη στον κόσμο κι έχουμε την ευκαιρία με τέτοιες δράσεις να αλλάξουμε τον κόσμο. Όλες οι Ομοσπονδίες είναι σημαντικές αλλά για μένα η Ισπανική είναι το παράδειγμα και από τις καλύτερες». 

Απόψε το βράδυ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα προσφυγόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ισπανικό «El Clasico» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα τις δύο γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στον χώρο και συγκεκριμένα στα περίπτερα 10 και 16.

Από νωρίς το μεσημέρι πάνω από χίλιοι πρόσφυγες, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας Football Family Day οργάνωσαν παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες για τα προσφυγόπουλα.