Skip to main content

Θέρμανση, χωρίς το επίδομα μέχρι το τέλος του 2016

Χωρίς επίδομα θέρμανσης φαίνεται ότι θα μείνουν φέτος οι δικαιούχοι, καθώς κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τον προϋπολογισμό.

Αστοχία; Μπορεί. Αφηρημάδα; Ενδεχομένως. Σκοπιμότητα; Μάλλον. Ο,τι κι αν ισχύει, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως χωρίς επίδομα θέρμανσης φαίνεται ότι θα μείνουν φέτος οι δικαιούχοι, καθώς κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες δεν έχει συμπεριληφθεί κονδύλι για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εντός του 2016. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 700.000, θα πρέπει να περιμένουν το νέος έτος για να πάρουν την πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Δηλαδή θα αγοράσουν πετρέλαιο μία, ίσως και δύο φορές και θα περιμένουν κάποια στιγμή στο επόμενο έτος να βγει η σχετική απόφαση και να εγκριθεί ταυτόχρονα το σχετικό κονδύλι, το οποίο υπολογίζεται σε 105 εκατ. ευρώ.

Το συμπέρασμα; Η κοινωνική πολιτική, όπως φαίνεται, είναι α λα καρτ για την κυβέρνηση. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά των «κοινωνιστών» της κυβέρνησης (σσ υπάρχουν και αυτοί) ασκούνται πιέσεις ώστε να βρεθεί άμεσα το κονδύλι και να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή. Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν αδυναμία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.