Skip to main content

Θεομηνία χτύπησε χθες το νομό Χαλκιδικής

Μεγάλες καταστροφές σε Στρατώνι, Γομάτι, Συκιά, Σάρτη και Νικήτη. Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χαλκιδικής στο Γομάτι.
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο νομό Χαλκιδικής από τους ισχυρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία των επαρχιακών οδικών δικτύων της κεντρικής και βόρειας Χαλκιδικής, υπερχείλισαν  χείμαρροι με αποτέλεσμα να κοπούν δρόμοι στα δύο, πλημμύρισαν κατοικίες, ενώ τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χαλκιδικής στο Γομάτι.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στους Δήμους Σταγείρων – Ακάνθου (Στρατώνι), Παναγίας (Γομάτι), Τορώνης (Συκιά και Σάρτη) και Σιθωνίας (Νικήτη).

Στην περιοχή της Συκιάς σημειώθηκαν και νέες κατολισθήσεις στο σημείο, όπου είχαν γίνει οι κατολισθήσεις πριν από λίγες ημέρες. Η κυκλοφορία στην περιοχή γίνεται με τη χρήση και εναλλακτικών διαδρόμων και με μεγάλη προσοχή.

Την ίδια στιγμή στην Κασσάνδρα η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο, που οδηγεί από Κασσάνδρεια προς Σάνη, αφού στο σημείο έχει υπερχειλίσει χείμαρρος.

Κλιμάκιο της νομαρχίας Χαλκιδικής με επικεφαλής το νομάρχη επισκέπτεται από νωρίς το πρωί τις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών.