Skip to main content

Θεοχάρης: Στο 17,8% το «κενό» ΦΠΑ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα το 2021 παρουσίασε μείωση στο έλλειμα κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες

«Άλλο ένα ουσιαστικό βήμα που αποδεικνύει την πρόοδο που έχει γίνει στην εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης, αποτελεί η διαπίστωση της Ε.Ε. ότι το λεγόμενο “κενό” ΦΠΑ έχει περιοριστεί» δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τη σχετική έκθεση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πριν λίγο την έκθεση για το έλλειμμα ΦΠΑ, το λεγόμενο «κενό» ΦΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα το 2021 παρουσίασε μείωση στο έλλειμα κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 17,8% του VTTL έναντι 21% τον προηγούμενο χρόνο.

Πρόκειται για ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα που αποδεικνύει την πρόοδο που έχει γίνει στην εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης, στην ενίσχυση της φορολογικής δικαιοσύνης και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σίγουρα ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς, αλλά και η θέλησή μας ισχυρή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι στο σχέδιο των αναγκαίων εκείνων μεταρρυθμίσεων που μέσα από τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, την ψηφιοποίηση της οικονομίας και την εξέλιξη των ελεγκτικών μηχανισμών, θα αντιμετωπίσουν χρόνιες παθογένειες του συστήματος και θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.