Skip to main content

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα στηρίξει τις προτάσεις του Κινήματος

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Το Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει προοδευτικές μάχες στο Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εκφράζονται στον νέο φορέα «όλες τις πλευρές του προοδευτικού κινήματος».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247 για την επόμενη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως «άλλα τα πειράματα στο εργαστήριο και άλλα τα πειράματα στη ζωή». «Από εδω και πέρα έχουμε ζωή, έχουμε πραγματικότητα και εκεί θα δοκιμαστούν και οι προοδευτικές μας απόψεις και οι σχέσεις μας» παρατήρησε.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες καθώς «θα ήταν αντιδημοκρατικό να τις καταργήσουμε. «Μιλάμε όμως, συνεννοούμαστε και έχουμε στα περισσότερα θέματα ενιαία τοποθέτηση» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «τα κόμματα, και πόσω μάλλον τα υπό σύσταση κινήματα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν όλες τις πλευρές του προοδευτικού κινήματος».

Eξέφρασε, παράλληλα την ικανοποίησή του για το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις όποιες αστοχίες, καθώς, όπως διευκρίνισε, «το Ιδρυτικό Συνέδριο είναι μια συνάντηση των ιδρυτών και δεν θα μπορούσε να γίνει λιστομαχία».

«Θα έπρεπε να υπάρχει μια αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων. Και αυτό έγινε. Ορθώς υπήρξε μια κατεύθυνση στην πολιτική συζήτηση και όχι στις μάχες των μηχανισμών» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «σε κανένα ιδρυτικό συνέδριο δεν γίνονται αρχαιρεσίες, διότι οι σύνεδροι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχουν δογματικές αντιλήψεις για τη λειτουργία των κομμάτων πια. Υπάρχει η δυνατότητα να εκφράζονται όλες οι απόψεις στο πλαίσιο ενός προοδευτικού κινήματος».

Ερωτηθείς για τα «μηνύματα» που έστειλαν με τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ανάγκη να απαντήσει στα δικά τους καλέσματα» καθώς «έχει μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και με αυτήν την τοποθέτηση θα πορευτεί». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν έχουμε λόγο να ταυτιστούμε με τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε βεβαίως με τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας». Μεγάλος και δημοκρατικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να βγει τρίτο κόμμα, επισήμανε.

Είπε ακόμη πως δεν μετέχει «στη συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία ή τη μη σοσιαλδημοκρατία». «Tο καράβι - η χώρα στη δικιά μας περίπτωση - βουλιάζει και οι λοστρόμοι αναρωτιούνται τι χρώμα να βάψουν τα παγκάκια» παρατήρησε τονίζοντας ότι «προτεραιότητα έχει να ανταποκρινόμαστε στα προβλήματα που έχει η κοινωνία».