Skip to main content

Θεοδωράκης στο Ποτάμι Θεσσαλονίκης: Αποφασίστε ποιο δρόμο θα πάρουμε

Όσα έγιναν στη χθεσινοβραδινή συνάντηση των εθελοντών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη-Ποιες είναι οι τρεις λύσεις που πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Το πολιτικό μέλλον του Ποταμιού ήταν το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση των εθελοντών του κόμματος παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη η οποία έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο γνωστό στέκι τους, στο «Εν ω». Μετείχαν περί τα 80 άτομα, εθελοντές από την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Φυσικά δεν ήταν η βουλευτίνα Κατερίνα Μάρκου η οποία έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από το Ποτάμι (ήταν ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της Β’ Νίκος Νυφούδης), ούτε όμως και η πρώην βουλευτίνα Χριστίνα Ταχιάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Θεοδωράκης έκανε έναν απολογισμό της δράσης του κόμματος, περιέγραψε πως διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση στη χώρα, μίλησε για τις αποχωρήσεις των βουλευτών του Ποταμιού, ενώ αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις. Καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο επικεφαλής του κόμματος ζήτησε από τους εθελοντές να σκεφτούν ποια θα πρέπει να είναι η μελλοντική πορεία του κόμματος. «Έχουμε τρεις επιλογές» εξήγησε. «Είτε να συνεχίσουμε αυτόνομοι, είτε να επιδιώξουμε συνεργασία με την κίνηση την οποία προετοιμάζουν οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης), είτε να ξαναμπούμε στη συζήτηση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη συγκρότηση ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος».

Ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε επιμελώς να ανοίξει τα χαρτιά του και να δείξει προς ποια από τις τρεις λύσεις κλείνει ο ίδιος, λέγοντας ότι «η κάθε επιλογή έχει τα συν και τα πλην της, έχει τις προοπτικές αλλά και τα ρίσκα της». Τόνισε πως «δεν θέλουμε το Ποτάμι να γίνει λέσχη συζητήσεων αλλά να βοηθήσει στην ανάκαμψη της χώρας». Ζήτησε από τους εθελοντές να σκεφτούν ποιον από τους τρεις δρόμους πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα λέγοντάς τους «προβληματιστείτε σοβαρά γιατί σύντομα θα κληθείτε να αποφασίσετε». Ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε να διευκρινίσει με ποιον τρόπο θα εκφραστεί η βούληση των εθελοντών. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει είτε στην επόμενη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ (της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων) η οποία προσδιορίζεται για τα μέσα Μαρτίου είτε ακόμη και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι το κόμμα κινείται ανάμεσα στο 2% και στο 3% και επισήμανε πως «παρά τις αποχωρήσεις βουλευτών το τελευταίο διάστημα φαίνεται να ανακάμπτουμε κάπως δημοσκοπικά».

Αυτή την ώρα ο κ. Θεοδωράκης επισκέπτεται την έκθεση Zootechnia και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Αργά το μεσημέρι θα γευματίσει στην ταβέρνα που διατηρεί ο κ. Νυφούδης στον Χορτιάτη ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει στο δείπνο που διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.