Skip to main content

Θεοδωράκης: Ο Εμανουέλ Μακρόν μας δείχνει το δρόμο

Η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα στο κέντρο, δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

O Σταύρος Θεοδωράκης πρόκειται να παραβρεθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να χαιρετήσει ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στην Καθημερινή "οι προσκλήσεις σε ένα συνέδριο δεν απαντώνται επειδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η τάδε απόφαση της ηγεσίας του", ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στη στάση της ηγεσίας της ΔΗΣΥ, δηλώνοντας ότι "το Ποτάμι από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ μιας ανοιχτής διαδικασίας", χωρίς "στημένα συνέδρια, των εκλεκτών και των ευνοημένων", όπου θα εμπλέκονται "νέες δυνάμεις και όχι μόνο μηχανισμοί", αλλά αυτό ήταν κάτι που "η κυρία Γεννηματά τότε δεν τόλμησε".

"Η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα στο κέντρο, δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει", συμπλήρωσε. Τόνισε, ακόμη, ότι "όσο περνάει ο χρόνος, τόσο ο κόσμος θα αντιλαμβάνεται ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτό που ξέρουν τα παλιά κόμματα. Είδατε τι κάνει ο Μακρόν στη Γαλλία; Αυτός είναι ο δρόμος. Τολμηρές αποφάσεις χωρίς δεξιές ή αριστερές παρωπίδες. Και αυτόν τον δρόμο στην Ελλάδα, μόνο το Ποτάμι τον έχει μελετήσει".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι "ο πρωθυπουργός μας είπε για τα λίγα που πήραμε και όχι για τα πολλά που χάσαμε". "Η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν για άλλη μια φορά αργή, χωρίς σχέδιο και με το βλέμμα μόνο στα πρωτοσέλιδα. Τη μια μέρα με τους Γερμανούς κόντρα στο ΔΝΤ και την άλλη μέρα με το ΔΝΤ κόντρα στους Γερμανούς. Τελικά, συνασπίστηκαν όλοι εναντίον μας βλέποντας ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση χυλό, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς πραγματικές κόκκινες γραμμές", σημείωσε ο Επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με το αν βλέπει πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός: "Δηλαδή, θεωρούν κάποιοι ότι ο Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα συντριβεί; Αυτές είναι αστείες θεωρίες. Τις ακούω συχνά από το στρατόπεδο της ΝΔ. Θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε προεκλογική επαναστατική γυμναστική. Και βέβαια, λένε ψέματα. Γιατί ο κ. Τσίπρας και οι 153 δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε μια μέρα εξουσίας".

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι: "Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Ούτε στα μικρά, ούτε στα μεγάλα. Και από τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω πολιτικός ήξερα ότι δεν θα δίνω λόγο μόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου αλλά και στην κοινωνία".