Skip to main content

Θεοδωράκης: Λένε στους δανειστές αυτά που αποσιωπούν στο εσωτερικό

Η επιστολή Τσακαλώτου είναι μια επιστολή μετάνοιας που μαρτυρά την απουσία πατριωτικής πολιτικής και σχεδίου, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Για «διγλωσσία» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας «επιστολή μετάνοιας» την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές.

«Στους δανειστές λένε αυτά που προσπαθούν να αποσιωπήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας λέει δεν θα δώσει λογαριασμό για το πώς θα διαθέσει τα πλεονάσματα, ενώ ο κ. Τσακαλώτος με την επιστολή του λέει "πως δεν θα το ξανακάνουμε αν δεν σας ρωτήσουμε. Είναι μια επιστολή μετάνοιας που μαρτυρά την απουσία πατριωτικής πολιτικής και σχεδίου», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να το πάρει πίσω αν υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, με τις περικοπές που θα κάνει αυτομάτως ο «κόφτης» στις συντάξεις.

«Υπάρχουν σπίτια με δύο ανέργους, όπως επίσης υπάρχουν 550.000 εργαζόμενοι που παίρνουν λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής για τους ανέργους.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι μόνο μια πατριωτική πολιτική στη χώρα μας θα μπορούσε να απαντήσει στις πιέσεις των άλλων χωρών. «Υπάρχει η ερμηνεία του Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε, ότι τα κάνει αυτά επειδή είναι ανάπηρος. Υπάρχει η ερμηνεία του κ. Τσίπρα ότι τα κάνει αυτά επειδή έχει πρόβλημα με την ψυχή του. Είναι και τα δύο λάθος», σημείωσε, για να προσθέσει: «Πατριωτική πολιτική είναι να παράγεις πλούτο και να τον μοιράζεις δίκαια, αλλιώτικα θα είσαι συνεχώς με το χέρι απλωμένο να παρακαλείς τους ισχυρούς της Ευρώπης να σε βοηθήσουν».