Skip to main content

Θεοδωράκης: Κλείστε την αξιολόγηση ή καταθέστε την εντολή

Για τα δάνεια των κομμάτων, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι τα κόμματα τα στέρησαν από νοσοκομεία και σχολεία και δανείζονταν χωρίς εξασφαλίσεις

Να κλείσει την αξιολόγηση ή να καταθέσει την «εντολή» κάλεσε την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μεσοβέζικες λύσεις αυτή τη φορά δεν υπάρχουν. Να αναλάβει την ευθύνη μια κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να παραπαίει. Καιροφυλακτεί η άβυσσος», δήλωσε κ. Θεοδωράκης.

Επίσης, τόνισε ότι «θα είναι έγκλημα αν δεν κλείσετε τη 2η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα είναι έγκλημα αν χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση που κρίνεται στις 9 Μαρτίου. Θα είναι έγκλημα αν η αξιολόγηση πάει για το Μάιο όπως ψιθυρίζουν κάποιοι βουλευτές σας», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να παρατείνετε την εκκρεμότητα και ανοίγετε ξανά κουβέντα για τη δραχμή. Δεν θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του '15».

Σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων ανέφερε ότι τα κόμματα τα στέρησαν από τα νοσοκομεία και τα σχολεία και δανείζονταν χωρίς εξασφαλίσεις. «Ο νεότερος αρχηγός επανέλαβε για άλλη μια φορά τα επιχειρήματα της παλαιοπολιτικής. Δάνεισέ μου, όχι με τραπεζικά κριτήρια, αλλά επειδή προσφέρω στον τόπο. Το ίδιο περίπου που έλεγαν τόσες δεκαετίες και κάποιοι εκδότες και καναλάρχες. Έχω αέρα, δώστε μου λεφτά».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα στον Τύπο, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι πρέπει να σωθούν τα έντυπα και όχι βέβαια τους εκδότες που ευθύνονται γι' αυτήν την κατρακύλα. «Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να μη σιγήσουν όσα Μέσα βρίσκονται κοντά στο λουκέτο. Να μην παραγράψουμε τις ευθύνες των ιδιοκτητών τους. Να καταλογιστούν ευθύνες για την κακοδιαχείρισή τους. Να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους», σημείωσε.