Skip to main content

Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί πρέπει να συγκρούονται με το λαϊκό αίσθημα

Πρέπει να ακούν τον λαό κι όχι να κρύβονται πίσω του, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού - Έντονες επικρίσεις και κατά της ΝΔ

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα των Σκοπίων είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία και θα αφαιρεθούν από τα επίσημα κείμενά τους οι αλυτρωτικές αναφορές, τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, θεωρώντας τη σημερινή συγκυρία για να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό την καλύτερη τα τελευταία χρόνια.

«Οι γείτονες μας, να υπογράψουν μια διεθνή συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυτά που τους ζητάμε και θα τους δεσμεύει για αλλαγές στο Σύνταγμα τους. Κάτι τέτοιο άλλωστε έγινε και το 1995 με την Ενδιάμεση Συμφωνία», σημειώνει.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, πιστεύει ότι πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας, στη Θράκη, στο Αιγαίο, την Κύπρο, όπου «υπάρχει ένας εκρηκτικός Ερντογάν» και όχι στα βόρεια σύνορά μας.

Για το αν θα στηρίξουν στη Βουλή την πρόταση της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει στη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ πως «στην πρόταση Τσίπρα θα απαντήσουμε, όταν δούμε την πρόταση. Προς το παρόν βλέπουμε μια διχασμένη κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας ότι η αισιοδοξία του κ. Κοτζιά είναι πλήρως αντίθετη με τη στάση του κ. Καμμένου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στα συλλαλητήρια υποστηρίζει ότι η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έδειξε ότι ακροδεξιά στοιχεία είχαν το πάνω χέρι και υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικοί πρέπει να ακούν τον λαό κι όχι να κρύβονται πίσω του και απαιτείται να συγκρούονται και με το λαϊκό αίσθημα. Το έχουν κάνει και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης».

Επικρίνοντας επίσης έντονα τη στάση της Ν.Δ., ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «κάποιοι στη Ν.Δ. νομίζουν ότι θα νικήσουν τον Τσίπρα, αν αντιγράψουν τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης. Στα εθνικά θέματα όμως δεν θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα, μόνον Ελλάδα». Ακόμη αφήνει αιχμές για τη στάση της Εκκλησίας, διερωτώμενος πότε είχε δίκιο τον Ιανουάριο ή τώρα.