Skip to main content

Θεοδωράκης: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας λύση στα προβλήματα της χώρας

Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει για δύο λόγους, κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι χειρότερα για τη χώρα, είπε ο Θεοδωράκης.

«Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι χειρότερα για τη χώρα. Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει για δύο λόγους. Από τη μια όταν είσαι ασθενικός, όπως είναι η οικονομία μας, ο χρόνος μετράει εναντίον σου, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ότι η οικονομία της χώρας μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα πνίγεται. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση κάνει λάθος καθυστερώντας,» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκη στο Action 24 και τον Γιάννη Πολίτη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε την ευκαιρία να απαντήσει και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Σπύρου Μουρελάτου, Κατερίνας Παναγοπούλου και Ανδρέα Παπαδόπουλου σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αρχικά, σχετικά με το αν θα ψηφίσει τα αντίμετρα τα οποία υποστηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι θα φέρουν στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και επιφυλάχθηκε να δει πρώτα ποια θα είναι αυτά.

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί ένα δικό του λεξικό οπότε δεν ξέρουμε τι εννοεί όταν λέει ότι θα φέρει αντίμετρα. Μπορεί να μιλάει για μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις και τελικά να αυξήσει τους φόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα που έχουν διαπραγματευτεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παράλληλα, στην περίπτωση που η Κυβέρνηση απειλήσει με εκλογές τόνισε ότι αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο εκβιασμού σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο ανηθικότητας και ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να πέσει.

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι η στάση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι ξεκάθαρη καθώς δεν αποσαφηνίζει το πότε θέλει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πάμε σε εκλογές, πριν ή μετά την αξιολόγηση, πριν ή μετά την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές θα είναι οπισθοχώρηση για τη χώρα και ανέφερε ότι η λύση στα προβλήματα του τόπου είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις μετεκλογικής συνεργασίας με το νικητή των εκλογών ήταν σαφής λέγοντας: «Κάνεις δεν συνεργάζεται με τον άλλο χωρίς να υπάρχει πολιτική συμφωνία, όχι το 4-2-1, αλλά μια συμφωνία που θα θέτει τις προτεραιότητες για τη σωτηρία της». Προσέθεσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία και στα πρόσωπα καθώς πορεία της χώρας δεν αλλάζει με τους ίδιους υπουργούς και τα ίδια πρόσωπα του παρελθόντος, τα οποία έχουν και μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας.

Κλείνοντας την ενότητα ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε το πλαίσιο της Κυβέρνησης που θα επιθυμούσε για τη χώρα μιλώντας για μια ηγεσία είκοσι αποφασισμένων ανθρώπων της δουλειάς. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θα μας σώσουν τα παιδιά που έχουν έρθει από τα ξένα πανεπιστήμια αν αναλάβουν όλα τα υπουργεία. Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό αλλά θα πρέπει να υπάρχουν στην κυβέρνηση και άνθρωποι των δημοσίων σχολείων» τόνισε ενώ προσέθεσε ότι η η ενιαία ταυτότητα των ανθρώπων που πρέπει να κυβερνήσουν τη χώρα είναι η λογική και τα πολλά μεροκάματα.

«Δεν δέχομαι είτε ανθρώπους που έρχονται από πολιτικά τζάκια, είτε ήταν στα κόμματα και δεν έχουν δουλέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.