Skip to main content

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα μαστίζεται από οικονομικό αναλφαβητισμό

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έχουν αντιληφθεί τη σχέση του χρόνου με το αποτέλεσμα, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με πρόσθετο κόστος για τη χώρα γιατί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έχουν αντιληφθεί τη σχέση του χρόνου με το αποτέλεσμα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη παρέμβασή του χθες το βράδυ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Έχουν θεοποιήσει την καθυστέρηση, το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί και την αναβολή των λύσεων σε όλα τα θέματα» ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε το φαινόμενο του λαϊκισμού και τις επιπτώσεις του στη σημερινή δραματική κατάσταση που ζει η χώρα λέγοντας: «Η Ελλάδα μαστίζεται από έναν οικονομικό αναλφαβητισμό τον οποίο στηρίζουν, και στηρίζονται σε αυτόν, οι λαϊκιστές. Εάν δεν πούμε στον κόσμο την αλήθεια σε σχέση με τη δύναμη της χώρας, σε σχέση με τις αποδόσεις που μπορούν να έχουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, θα κινούμαστε συνέχεια σε έναν οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι απαιτήσεις του κόσμου θα μετριούνται πάντα σε ευρώ, τα οποία οι πολιτικές δυνάμεις θα προσπαθούν να καλύψουν μοιράζοντας διάφορες υποσχέσεις».