Skip to main content

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική επανάσταση

Με τη αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, τους φανατικούς, τους ακραίους, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησία διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Αφού σημείωσε πως η Βουλή συζητά σήμερα για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είδε τη διακυβέρνηση της χώρας σαν σχολική εκδρομή: Ωραίες ατάκες και καζούρα, για τους αντιπάλους.

Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές, σημείωσε: Τα κατορθώματά σας στην εργασία: όλοι δουλεύουν 7 μήνες τον χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για ποιο δημόσιο τόσοι φόροι; Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην κοινωνική προστασία, την υγεία, τις ψηφιακές υποδομές, την εκπαίδευση. Το μέγεθος του δημοσίου, η υπερφορολόγηση και ο κρατισμός είναι τέτοιος που η ελληνική οικονομία θεωρείται διεθνώς "ανελεύθερη". Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη: Η ασυλία που δίνεται στις εγκληματικές ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια είναι ο αριστερός φερετζές σας».

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του υπουργού Άμυνας αλλά και του σχόλια του Παύλου Πολάκη, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε πως «οι χυδαίες γραβάτες του κ. Καμμένου και οι υβριστικές μαντινάδες του κ. Πολάκη δεν είναι ατύχημα, αλλά μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». «Με τη αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, τους φανατικούς, τους ακραίους, να τους πουν: "Σαν και εσένα είμαστε. Μην κοιτάς τα υπουργικά μου προνόμια. Δες πόσο αντισυστημικός είμαι"».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού επίσημανε ότι «θέλουμε λύσεις που βλέπουν μπροστά. Όχι μπροστά αριστερά, ούτε μπροστά δεξιά. Λύσεις που μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο». Όπως ανέφερε, η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική επανάσταση.