Skip to main content

Θεοδωράκης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα Κέντρο «σούπα»

Με τους Διαμαντοπούλου - Ραγκούση - Φλωρίδη κάνουμε πολιτική κουβέντα και έχουμε συμφωνήσει ότι το κίνημα του κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι, ανέφερε.

Με στόχο τη συνεργασία σε ένα νέο πολιτικό σχήμα συνεχίζονται και εντείνονται οι επαφές με την «Ώρα Αποφάσεων», σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Real FM ο Σταυρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα Κέντρο «σούπα».

«Με τους Διαμαντοπούλου - Ραγκούση - Φλωρίδη κάνουμε πολιτική κουβέντα και έχουμε συμφωνήσει ότι το κίνημα του κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι που είναι μια νέα δύναμη, εκείνους που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν, που είναι οι τρεις, αλλά και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Εάν δημιουργήσουμε ένα σχήμα όπου οι καρέκλες θα είναι πιασμένες από τους υπουργούς του παρελθόντος και κάποια στελέχη του Ποταμιού, θα έχουμε αποτύχει. Οι νέες δυνάμεις θα είναι μπροστά και όλοι οι άλλοι θα είμαστε πίσω».

Σε σχέση με το ποιος θα είναι αρχηγός, ανέφερε ότι αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός και προσέθεσε σχετικά με την πορεία του Ποταμιού ότι έχει την έγκριση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εκλογές να συνεχίσει. «Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό που προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και διευκρίνισε πως αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσει και το κόμμα του.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν κατά την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα η κυβέρνηση βρεθεί σε δυσκολία στο Ποτάμι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν ώστε να περάσουν ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Με την έννοια ότι κάποιοι από την κυβερνητική πλειοψηφία θα πουν την τελευταία στιγμή ότι δεν ψηφίζουμε, ας ψηφίσει το Ποτάμι που έχει βοηθήσει σε άλλα κοινωνικά ζητήματα που ήταν σημαντικά και κάποιοι δεν τόλμησαν να τα ψηφίσουν δεν είναι τέτοια περίπτωση.