Skip to main content

Θεοδωράκης για αξιολόγηση: Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου

Η κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί τα βασικά σημεία της συμφωνίας και απλώς παίζουμε την τελευταία πράξη του δράματος, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, σχολίασε αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από τις Σέρρες όπου βρίσκεται.

Όπως εκτίμησε, «η κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί τα βασικά σημεία της συμφωνίας, έχει αποφασίσει, και απλώς τώρα παίζουμε την τελευταία πράξη του δράματος που είναι ότι “διαπραγματεύομαι σκληρά άρα αυτά που θα φέρουμε πρέπει να τα δεχτεί ο ελληνικός λαός δίχως να διαμαρτυρηθεί”».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται προοδευτικές λύσεις στο κέντρο και λύσεις λογικής». «Εμείς από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του Ποταμιού, είπαμε ότι θα συζητάμε και θα βρίσκουμε λύσεις με όσους είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν τα λάθη του παρελθόντος, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», συμπλήρωσε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες, σημείωσε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να μπουν στην ελληνική οικονομία τα 5,7 δισ. που έχουμε υπογράψει ότι θα πάρουμε από τους εταίρους μας, και τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά».

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως να 'ναι. Ό,τι πιστεύει ανά περίοδο πως τη συμφέρει, το κάνει. Ό,τι δεν τη συμφέρει, δεν το κάνει. Πράγματα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αλλαγή του Συντάγματος, δεν τα προωθεί και αυτό είναι μια δυστυχία για τη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.