Skip to main content

Θεοδωράκης: Εμπόδιο οι δυόμιση γραμμές της κυβέρνησης με πΓΔΜ

Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε τις «δυόμιση», όπως τις χαρακτήρισε, γραμμές που ακολουθεί στη διαχείριση της υπόθεσης του Σκοπιανού.

Την εξεύρεση λύσης στην ονομασία της πΓΔΜ ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ι.Μέρτζου «Το Μακεδονικό» (Εκδόσεις Μίλητος), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε τις «δυόμιση», όπως τις χαρακτήρισε, γραμμές που ακολουθεί στη διαχείριση της υπόθεσης του Σκοπιανού.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε πως «η μια γραμμή είναι αυτή των διακηρύξεων του Πρωθυπουργού. Η άλλη γραμμή είναι του υπουργού Αμύνης και υπάρχει, ας μου επιτραπεί ο όρος, μια διαφορετική ‘’απόχρωση’’ του Υπουργού Εξωτερικών στην υπεράσπιση της πρωθυπουργικής γραμμής» και κάλεσε  την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις διεκδικήσεις της.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του αλλά και του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα συμπληρώνοντας ότι «Θέλουμε μία πατριωτική λύση που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η λύση της σύνθετης ονομασίας παράλληλα με δεσμεύσεις, με διεθνείς συμφωνίες, ώστε να μην υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα σχολικά βιβλία της γειτονικής χώρας».

Εξάλλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τη στάση που έχει κρατήσει η εκκλησία στο ζήτημα των συλλαλητηρίων για τη «Μακεδονία» κάνοντας λόγο για δυσάρεστη έκπληξη εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου  που έκανε μεταστροφή και ενώ τη μία στιγμή έλεγε «όχι στα συλλαλητήρια»,  την αμέσως επόμενη στιγμή έλεγε «ναι στα συλλαλητήρια».

Το βιβλίο παρουσίασαν, εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη, οι κ.κ Νίκος Κοτζιάς και Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία πλήθους κόσμου.