Skip to main content

Θεοδωράκης: Δεν μπορείς να εμπιστευθείς τον Τσίπρα, είναι ψεύτης

Είναι άσχημο να κυβερνάται η χώρα από έναν ψεύτη, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη συζήτηση για εκλογές τον Μάρτιο

«Ψεύτη» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «η εμπειρία λέει ότι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τα λόγια του πρωθυπουργού γιατί είναι ψεύτης και το λέω με θλίψη, γιατί είναι άσχημο να κυβερνάται η χώρα από έναν ψεύτη», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης στο νέο πακέτο των μέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα δεν μιλάμε για μνημόνιο, αλλά για μία ενδιάμεση απόφαση της κυβέρνησης, που δεν βάζει το δίλημμα Ευρώπη ή δραχμή, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2015». Τόνισε, ωστόσο, πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συντηρήσουν για κάποιο λόγο «την κουβέντα για τη δραχμή».

«Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, δεν γίνεται αντί να κάνουμε ποσοτική χαλάρωση να κάνουμε εκλογές τον Μάρτιο, είναι επικίνδυνο», συνέχισε και υπερθεμάτισε: «Πρώτα να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση και μετά να δούμε αν θα γίνουν εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει σε όλα, αλλά περιμένει να δημιουργηθεί κλίμα ασφυξίας, ώστε να πείσει τον κόσμο ότι "δεν μπορώ παρά να υπογράψω"», εκτίμησε, καταλήγοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού.