Skip to main content

Θεοδωράκης: Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς

Όσοι πολεμούν τη λύση, υπερασπίζονται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού για το Σκοπιανό.

Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς, ανέφερε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι ο στρατός που θα μας σώσει στο θέμα των Σκοπίων».

«Όσοι πολεμούν τη λύση, υπερασπίζονται το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση.

«Μία σλαβική λέξη μπορεί να μας καλύπτει πλήρως. Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση κάνει το ένας λάθος μετά το άλλο», είπε, ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, τόνισε πως είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σχολίασε ότι «όταν οι ομιλητές είναι ακροδεξιοί, όταν λένε επικίνδυνα πράγματα για τη χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Οι ομιλητές αυτής της υπόθεσης ήταν ακροδεξιοί. Ακούω τις ομιλίες και φρίττω».

Ο κύριος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τα σενάρια για συγκυβέρνηση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση των ΑΝΕΛ, ανέφερε: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα».