Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Στόχος ένας νέος, ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι απαιτείται ενότητα και όχι κατακερματισμός των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και ανανέωση.

Την ανάγκη το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του «νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι «απαιτείται ενότητα και όχι κατακερματισμός των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και ανανέωση».

Σε αυτό το πλαίσιο προαναγγέλλει εξελίξεις σε δύο επίπεδα: «πρώτον στην ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην κοινωνία και στη Βουλή ως τρίτη πλέον κοινοβουλευτική δύναμη πάνω από τη Χρυσή Αυγή και δεύτερον στην ενοποίηση, ανασύνθεση και μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου για τη δημιουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου, προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού ρεύματος της κεντροαριστεράς που θα πρωταγωνιστήσει στην εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλα τα κόμματα του ευρύτερου χώρου μας, τις κινήσεις, τα πολιτικά στελέχη, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, είναι ανοιχτή», προκειμένου «να συνδιαμορφώσουμε τους όρους, τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία προς ένα συνέδριο εντός των επόμενων μηνών που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς».