Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Ισχυρό ράπισμα για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ

Ο υπουργός Επικρατείας «έχει τεράστιες ευθύνες και έπρεπε να παραιτηθεί χθες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ.

Για «ισχυρό πολιτικό ράπισμα για την κυβέρνηση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι ο υπουργός Επικρατείας «έχει τεράστιες ευθύνες και έπρεπε να παραιτηθεί χθες για να διευκολύνει την κατάσταση». Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να ζητήσει άμεσα «συγγνώμη για τα πολιτικά παιχνίδια με την δημοκρατία και την πολυφωνία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέκρινε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, που –όπως είπε- δείχνουν πανικό και έλλειψη αυτοκριτικής. «Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε μία συνολική επίθεση στο ΣτΕ, υπουργοί, όπως ο κ. Πολάκης, μίλησαν για δικαστικό πραξικόπημα, ακόμα και ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε με μία λογική αλαζονείας, δεν κατάλαβε ούτε ένα λάθος, δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική», ανέφερε.

Ειδικότερα για τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «αποτελεί μία μαύρη σελίδα». Όπως παρατήρησε, η κ. Γεροβασίλη «αμφισβήτησε το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών και ανέφερε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν από τα νοσοκομεία ή την παιδεία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού δεν είχε καταγραφεί καν στον προϋπολογισμό».