Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Η απλή αναλογική δεν είναι πασπαρτού

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειδικεύεται στις κατεδαφίσει, το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες σε όλους τους τομείς, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Έντονες επιφυλάξεις για τα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει το εκλογικό σύστημα για την αυτοδιοίκηση και να καθιερώσει την απλή αναλογική εξέφρασε, με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειδικεύεται στις κατεδαφίσεις. Το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες σε όλους τους τομείς. Σειρά τώρα για την κυβερνητική μπουλντόζα έχει η αυτοδιοίκηση. Αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επωφελείται κομματικά και να επιβιώνει επί των ερειπίων» αναφέρει και υποστηρίζει: «Στην αυτοδιοίκηση απαιτείται μία γενναία και προοδευτική μεταρρύθμιση με επικέντρωση στα πραγματικά προβλήματά της, την περικοπή των πόρων, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων, τη γραφειοκρατία. Το υφιστάμενο σύστημα έχει στρεβλώσεις, πρέπει να γίνει αναλογικότερο αλλά το σύστημα που προτείνεται από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα».