Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Έργο γεωστρατηγικής σημασίας ο αγωγός ΤΑΡ

Κάλεσμα ώστε να σταματήσουν οι δογματικές πολιτικές λιτότητας και τα μέτρα υπεροφορολόγησης που πρωοθούνται, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Έργο γεωστρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και να σταματήσουν οι δογματικές πολιτικές λιτότητας καθώς και τα μέτρα υπερφορολόγησης που προωθούνται.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ είναι ένα έργο γεωστρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή που μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στο ενεργειακό τοπίο. Οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα μπορούν υπό προϋποθέσεις να βοηθήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στη μείωση της ανεργίας. Ταυτόχρονα ενισχύουν την απαραίτητη συνεργασία και την αρμονική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

Για να υπάρχει όμως ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον πρέπει να σταματήσουν οι δογματικές πολιτικές λιτότητας και τα μέτρα υπερφορολόγησης που προωθούνται αυτές τις ημέρες και είναι προς την λάθος κατεύθυνση. Εμείς αντίθετα από τις φωνές του λαϊκισμού σταθερά υποστηρίζουμε την δημιουργία ενός υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος και την ύπαρξη εναλλακτικών, ενεργειακών πεδίων για τη χώρα».