Skip to main content

Θεοχάρης από ΔΕΘ: Σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχει και ένα «ΚΕΠ - ΣΥΡΙΖΑ»

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Χάρης Θεοχάρης ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

της Αλεξίας Καλαϊτζή

Τις πολιτικές παρεμβάσεις προέβαλε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του, σε ό,τι αφορά το έργο του στην είσπραξης των φόρων ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε ερώτηση της Voria.gr στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το απόγευμα στη ΔΕΘ.

Στη σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ευθύνης» δήλωσε πως «τα κόμματα έχουν την αίσθηση πως πρέπει να κάνουν αυτά τα ίδια τις προαγωγές και τις υποβιβάσεις. Πρέπει να ξέρουν ποιος θα είναι ο έφορος στην Άρτα, στην Πρέβεζα... Από πού και ως πού αυτό είναι πολιτικό ζήτημα; Ζούμε σε μια χώρα που το πότε ανοίγουν και κλείνουν οι φορολογικές δηλώσεις είναι πολιτικό ζήτημα. Γιατί μπαίνουν θέματα δημόσιας διοίκησης και χειραφέτησης της στο δημόσιο διάλογο και στο μικροπολιτικό παιχνίδι; Εμείς αυτό που λέμε είναι το πως αν δεν αφήσουμε τη δημόσια διοίκηση μακρυά από τα κόμματα που την επηρεάζουν δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεφύγουμε».

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Θεοχάρης άσκησε σκληρή κριτική στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «ευθεία συνέχεια αυτού που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια τα κόμματα» και συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σε κάθε μεγάλη πόλη και ένα "ΚΕΠ - ΣΥΡΙΖΑ" που έρχεσαι και δίνεις την ψήφο σου για να πάρεις και να πετύχεις τη δουλειά σου. Αλλιώς δεν τα καταφέρνεις».

Μιλώντας για την αποχώρηση του από το Ποτάμι, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «από το Ποτάμι δεν έφυγα λόγω της πολιτικής των συνεργασιών, αλλά γιατί πιστεύω ότι τα κόμματα δεν είναι ενός ανδρός αρχή, να πάμε σε σύγχρονα κόμματα σοσιαλδημοκρατικά της Ευρώπης, δεν μπορεί να θέλουμε μισθούς Ευρώπης και στα άλλα όχι».

Αναφορικά δε με τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να πάει στη Νέα Δημοκρατία και τόνισε πως αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, δεν θα πήγαινε μέσω τεθλασμένης. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως η διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία είναι το κοινωνικό κράτος, τασσόμενος υπέρ του σοσιολδημοκρατικού μοντέλου.

Βέβαια, χαρακτήρισε "σπάταλο" το δημόσιο στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως μόνο από τις δημόσιες συμβάσεις, η Ελλάδα μπορεί να εξοικονομήσει 4 δισ. ευρώ, τα μισά εκ των οποίων μπορούν να πάνε στο κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Θεοχάρης δεν άφησε ασχολίαστο και το ζήτημα του Ωραιοκάστρου, χαρακτηρίζοντάς το ανησυχητικό, επικίνδυνο αλλά όχι ανεξήγητο καθώς, όπως είπε, προέρχεται από την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας  του κράτους. «Αυτή η κυβέρνηση έχει διαλύσει τα πάντα και δεν την πιστεύει κανένας. Λένε ότι εμβολιάσανε τα παιδιά και δεν την πιστεύουν» σχολίασε.

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε πως προϋπόθεση για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά είναι να λυθεί το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων για το οποίο πρότεινε τη δημιουργία μιας Bad Bank και ενός ομολόγου το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί με τα λεφτά των Ελλήνων του εξωτερικού.