Skip to main content

Θεοχαράκης: Η πολιτική θα κρίνει τη συμφωνία με τους δανειστές

Πάρα πολλές διαφορές στη διαπραγμάτευση διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ και στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρουφάκη.

Για «πάρα πολλές διαφορές» οι οποίες παραμένουν σε «διάφορα σημεία» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρουφάκη, Νίκος Θεοχαράκης, προσθέτοντας ότι αποτελεί «πολιτική απόφαση» το αν θα υπάρξει συμφωνία στο τέλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μετά το Brussels Group ο κ. Θεοχαράκης έκανε λόγο για θετικό κλίμα στις συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν τις προσεχείς ημέρες, κάνοντας ειδική αναφορά σε συντάξεις και κατώτατο μισθό.

«Μιλήσαμε για αρκετές ώρες με όλους τους θεσμούς, και τους τέσσερις δηλαδή, καθώς επίσης είχαμε και από την ελληνική κυβέρνηση άτομα τα οποία ανέπτυξαν τις διάφορες πτυχές της ελληνικής πολιτικής» δήλωσε και πρόσθεσε: «Παρά το φιλικό κλίμα στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας, οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε».

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, «πι μέρες δεν είναι πάρα πολλές, άρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι».

Ερωτηθείς που εντοπίζονται αυτές οι διαφορές, ανέφερε πως αφορούν «σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Δεν είναι μόνο ένα και δύο», για να εκφράσει τελικά την εκτίμηση ότι «θα γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές».