Skip to main content

Θεμέλια για το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στους Ταγαράδες - Έτοιμο το καλοκαίρι του 2025 (φωτο+videos)

Τελέστηκε ο αγιασμός της έκτασης 150 στρεμμάτων που αγόρασε ο Δικέφαλος - Το σύγχρονο αθλητικό κέντρο θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το υφιστάμενο στη Νέα Μεσημβρία

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους Ταγαράδες της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως έγινε γνωστό από τους ανθρώπους της ομάδας κατά τη διάρκεια της τέλεσης του αγιασμού των 150 στρεμμάτων στο σημείο όπου οι «ασπρόμαυροι» θα φτιάξουν το νέο τους ποδοσφαιρικό καταφύγιο.

Το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο που βρίσκεται στη Νέα Μεσημβρία, στα δυτικά. Θα περιλαμβάνει εργομετρικά κέντρα, γήπεδα ποδοσφαίρου και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ γίνεται συζήτηση να δημιουργηθεί στην έκταση και κολυμβητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2025.

Οι παλιές εγκαταστάσεις του Δικεφάλου, μόλις γίνει η μετακόμιση στους Ταγαράδες, πιθανώς θα χρησιμοποιηθούν για τα μικρότερης ηλικιακά τμήματα της ομάδας.

Άπαντες έκαναν λόγο για μια προσπάθεια χρόνων η οποία πλέον ευοδώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά είναι πλέον θέμα χρόνου να μπει σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο που δεν υπάρχει στα Βαλκάνια και θα είναι το πιο σύγχρονο της Ευρώπης», είπε αμέσως μετά τον αγιασμό σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, δια στόματος ενός εκ των αντιπροέδρων της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, του Άγγελου Αναστασιάδη.

Image

«Πολύ σημαντική επένδυση για την περιοχή»

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον Ιβαν Σαββίδη για την απόφασή του να επενδύσει με αυτόν τον τρόπο στην περιοχή.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι «το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση για την περιοχή».

Είπε μάλιστα ότι πλησίον των 150 στρεμμάτων που αγόρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχουν ακόμη 220 στρέμματα του δήμου Θέρμης τα οποία όπως υπογράμμισε «πιστεύω ότι σε 10 χρόνια θα συγκεντρώσουν όλες τις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες της πόλης».

Image

«Ολοκληρώνεται ένα έργο ζωής για την οικογένεια του ΠΑΟΚ»

«Πρόκειται για ένα έργο που φέρνει ανάπτυξη και δημιουργεί επιπλέον θέσεις εργασίας», είπε από τη δική του πλευρά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ολοκληρώνεται ένα έργο ζωής για την οικογένεια του ΠΑΟΚ», τόνισε ακόμη, περιγράφοντας παράλληλα τη σημαντικότητα του έργου για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης.

Image

Ο ρόλος του Άγγελου Αναστασιάδη  

«Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σε αυτό το τεράστιο έργο» είπε από την πλευρά του ο CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Ο κ. Γκαγκάτσης μίλησε για ρόλο-κλειδί του Άγγελου Αναστασιάδη στην πραγματοποίηση του έργου και είπε πως «το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη θα γίνει πραγματικότητα».

Οι παρόντες

Το «παρών» στον αγιασμό των εγκαταστάσεων όπου θα δομηθεί το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ έδωσαν από το αγωνιστικό τμήμα οι Αντρέ Βιεϊρίνια, Στέφαν Σβαμπ, Χάρης Τσιγγάρας, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πανίδης.

Παρόντες ήταν και μέλη από τη διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και του Ερασιτέχνη, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.